Home » Geen categorie » Bonaventure niet naar hoofdtabel in Katowice

Bonaventure niet naar hoofdtabel in Katowice

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-189) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi van Katowice (Polen, $ 250 000). Onze landgenote verloor van de Tsjechische Marie Bouzkova (WTA-495) in drie sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bonaventure moest een felbevochten eerste set aan de Tsjechische laten, ze verloor de tiebreak met 6-7(7). In de tweede set had onze landgenote echter het overwicht, en haalde ze de set met 6-0 binnen. Toch gaf Bouzkova zich niet gewonnen, en haalde ze uiteindelijk de beslissende set binnen met 3-6.

Vier Belgische meisjes staan rechtstreeks op de hoofdtabel: Kirsten Flipkens (WTA-57), Yanina Wickmayer (WTA-92), An-Sophie Mestach (WTA-114) en Alison Van Uytvanck (WTA-115). Zevende reekshoofd Flipkens moet in de eerste ronde aan de bak tegen de Duitse Annika Beck (WTA-81), tegen wie ze in 2012 verloor in Moskou. Wickmayer staat voor een moeilijke opgave tegen topreekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-8), in onderlinge ontmoetingen staat het 4-1 voor de Poolse. Mestach ontmoet voor het eerst de Poolse Magdalena Frech (WTA-427) en Van Uytvanck speelt alweer tegen vierde reeskhoofd Magdalena Rybarikova (WTA-47), die ze de afgelopen weken klopte in Antwerpen en Miami.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS