Home » Geen categorie » Bonaventure niet op hoofdtabel in Hobart

Bonaventure niet op hoofdtabel in Hobart

Bonaventure niet op hoofdtabel in Hobart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-170) startte goed in Hobart (WTA International, $ 25 000). Ze ging vlot voorbij Jessica Pegula (WTA-156) en plaatste zich zo voor de tweede ronde van de kwalificaties. Daarin nam ze het op tegen de Japanse Naomi Osaka (WTA-144).

Bonaventure begon haar Australische seizoen met een gelukje in Brisbane. Nadien volgde Sydney en deze week toont ze haar kunnen op het hardcourt van Hobart. Ze moest wel starten in de kwalificaties, maar liet meteen zien dat ze in goede vorm verkeerde. In twee korte sets stuurde ze haar Amerikaanse tegenstandster, Jessica Pegula weer naar de kleedkamer.

In de tweede ronde kwam Bonaventure tegenover de Japanse Naomi Osaka te staan. De twee keken elkaar nog nooit eerder in de ogen op het terrein. Bonaventure schiet uit de startblokken en trekt de eerste set met 6-2 naar zich toe. Osaka, met haar 1m80 niet meteen een doorsnee Japanse te noemen, nam echter revanche in de tweede set en won deze met 6-3.

Een derde set zou beslissing brengen. Osaka blijft stevig serveren en brengt de teller op 11 aces, tegenover 3 voor Bonaventure. De Belgische daarentegen lijkt problemen te hebben met haar opslag. Ze slaat maar liefst 7 dubbele fouten, Osaka houdt het bij ééntje. De Japanse krijgt heel wat breakpunten, maar Bonaventure redt ze bijna allemaal. Ze kan echter niet voorkomen dat Osaka ook de derde set wint, 6-2.

Bonaventure is dus uitgeschakeld en mag Alison Van Uytvanck (WTA-44) geen gezelschap gaan houden op de hoofdtabel. Van Uytvanck speelt morgenmiddag plaatselijke tijd tegen de Duitse Carina Witthoeft (WTA-64).

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws