Home » Grand Slam » US Open » Bonaventure onderuit in drie bizarre sets

Bonaventure onderuit in drie bizarre sets

Bonaventure onderuit in drie bizarre sets

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-189) is er niet in geslaagd een plaatsje op de hoofdtabel van de US Open te bemachtigen. In de laatste kwalificatieronde was ze niet opgewassen tegen Anna Tatishvili (WTA-121).

Bonaventure was de laatste week erg goed op dreef. Met spannende driesetters worstelde ze zich door de eerste twee rondes van de kwalificaties in New York. De laatste en derde horde bleek echter net iets te hoog voor onze landgenote.

Haar tegenstandster, Anna Tatishvili, heeft vijf jaar en zowat driehonderd matchen meer op de teller staan. De Amerikaanse met Georgische roots en Bonaventure stonden nooit eerder tegenover elkaar. In de  eerste set, die amper twintig minuten in beslag neemt, lijkt Bonaventure totaal van slag. Met 6-1 komt de Tatishvili op voorsprong.

De tweede set kon niet nog onvoorspelbaarder. Bonaventure komt terug in de wedstrijd, terwijl de Amerikaanse nauwelijks lijkt te beseffen dat ze op een tennisbaan staat. Na eveneens nauwelijks twintig minuten brengt Bonaventure met 6-0 de bordjes in evenwicht. Een derde set gaat bepalen wie die felbegeerde plek op de hoofdtabel in de wacht sleept.

In deze beslissende set is er eindelijk min of meer sprake van een evenwichtige wedstrijd. Beide dames blijven echter eerder zwak serveren, Bonaventure haalt zelfs slechts een eerste opslagpercentage van 51%. Het aantal punten dat ze op haar tweede service wint, daalt naar een bedroevende 35%. Bij 5-2 mag Tatishvili serveren voor de wedstrijd. Bonaventure kan nog een deuce uit de brand slepen, maar dan is het kalf helaas verdronken. Een derde driesetter op rij is net iets te veel van het goede voor onze landgenote.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws