Home » WTA » Bonaventure onderuit in enkelspel in Washington, stunt in het dubbel

Bonaventure onderuit in enkelspel in Washington, stunt in het dubbel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Citi Open in Washington (Verenigde Staten, $ 250 000) heeft Ysaline Bonaventure (WTA-130) zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale. In het dubbelspel stuntte ze tegen de eerste reekshoofden. 

Bonaventure speelde in de tweede ronde tegen de Chinese Saisai Zheng (WTA-85). De eerste manche werd gekenmerkt door erg veel breaks. De Belgische vocht zich tot drie keer toe terug van een break achterstand. Bij 4-4 werkte ze nog vier breakpunten weg maar moest uiteindelijk opnieuw haar service inleveren. Dit keer faalde de Chinese niet en serveerde de set uit.

Ook in de tweede manche was Bonaventure vlug op een break achterstand aangewezen. Ze maakte die break nog ongedaan maar ging daarna opnieuw in de fout. Beide speelsters behielden dan telkens hun opslag en Zheng kon de zege vieren na 1 uur en 41 minuten met 4-6 en 4-6.

In het dubbelspel stonden Bonaventure (WTA D-126) en Fanny Stollar (WTA D-80) voor een moeilijke opdracht tegen de eerste reekshoofden Hao-Ching Chan (WTA D-23) en Zhaoxuan Yang (WTA D-21). De Belgisch-Hongaarse combinatie kon echter stunten na 7-5, 4-6, 10-3 winst. Ze plaatsten zich zo voor de halve finale.

koen

koen

MEER NIEUWS