Home » Geen categorie » Bonaventure op één match van hoofdtabel Brisbane

Bonaventure op één match van hoofdtabel Brisbane

Bonaventure op één match van hoofdtabel Brisbane

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-170) heeft zich geplaatst voor de laatste kwalificatieronde van het WTA-toernooi van Brisbane, de Brisbane International (Premier, $ 1 000 000). Tegen de Spaanse Laura Pous-Tio (WTA-194) had ze daar wel drie sets voor nodig.

Bonaventure werd na haar knappe overwinning tegen Hantuchova (WTA-83) in de eerste kwalificatieronde beloond met een haalbare kaart in de tweede voorronde. Met Pous-Tio stond ze namelijk oog in oog met een lager gerangschikte speelster. Toch was Pous-Tio zeker niet te onderschatten, iets wat Bonaventure ook al snel ondervond.

Hoewel beide speelsters aan elkaar gewaagd waren, was het Pous-Tio die het hoofd in de eerste set het koelst wist te houden. Met 3-6 zorgde ze voor het eerste bloed. In de tweede set vezen beide speelsters hun niveau nog wat op. In een spannende set met wisselende kansen was het nu Bonaventure die op het juiste moment toesloeg. Met een break in het tiende game verzekerde ze zich van een derde set: 6-4. Door die setwinst was YsaBona helemaal gelanceerd. Ze duwde het gaspedaal volledig in en Pous-Tio kon enkel nog achter de ballen aan lopen. 6-0 was het zware verdict.

Met deze overwinning staat Bonaventure nu op nog één match van de hoofdtabel. Wil ze die hoofdtabel echter bereiken, dan moet ze opnieuw voorbij een klepper zien te geraken. Met zevende reekshoofd Elena Vesnina (WTA-115), ex-nummer 21 van de wereld, krijgt ze namelijk andermaal een geroutineerde speelster voor de kiezen.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws