Home » Grand Slam » US Open » Bonaventure op één wedstrijd van hoofdtabel, exit Mestach

Bonaventure op één wedstrijd van hoofdtabel, exit Mestach

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-189) heeft zich op de US Open geplaatst voor de beslissende kwalificatieronde na een spannende driesetter. Voor An-Sophie Mestach (WTA-102) zit het toernooi er op, ze verloor van de Griekse Maria Sakkari (WTA-206).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bonaventure had drie sets nodig om haar eerste zege op een grandslamtoernooi binnen te halen en ook in de tweede kwalificatieronde moest ze knokken tegen de Mexicaanse Marcela Zacarias (WTA-213). Onze landgenote won de eerste set met 7-5 maar moest de tweede set met 4-6 aan de Mexicaanse laten. In een spannende derde set trok Bonaventure uiteindelijk met 6-4 aan het langste eind.

Vierde reekshoofd Mestach ontsnapte aan de uitschakeling in de eerste ronde en moest in de tweede ronde aan de bak tegen de Griekse Sakkari. De Gentse verloor de eerste set nipt met 5-7 maar sleepte dankzij 6-3 setwinst in set twee toch een beslissende set uit de brand. Sakkari gaf zich echter niet gewonnen en won ook de derde set met 3-6.

Geen hoofdtabel dus voor Mestach in New York. Bonaventure moet het in de beslissende kwalificatieronde opnemen tegen de Amerikaanse Anna Tatishvili (WTA-121). Het wordt hun eerste ontmoeting.

[alert type=”info” title=”Resultaat US Open – kwalificatieronde 2″]
Maria Sakkari (GRE) def. [4] An-Sophie Mestach 7-5 3-6 6-3
Ysaline Bonaventure def. Marcela Zacarias (MEX) 7-5 4-6 6-4
Complete

[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS