Home » Grand Slam » US Open » Bonaventure pakt eerste enkelzege op grandslamtoernooi

Bonaventure pakt eerste enkelzege op grandslamtoernooi

Bonaventure pakt eerste enkelzege op grandslamtoernooi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-189) heeft in Flushing Meadows in New York voor de eerste Belgische overwinning op de US Open van 2015 gezorgd. Tegen de Taiwanese Kai-Chen Chang (WTA-151) had ze het enkel lastig om het af te maken.

Chang zakte na enkele goede prestaties in de afgelopen maanden met heel wat vertrouwen af naar de US Open, maar ook Bonaventure had er zin in om zich helemaal te geven in de vierde en laatste Grand Slam van het jaar. Toch was het Chang die lichtjes als favoriet aan de wedstrijd begon.

Maar het was Bonaventure dia als een speer aan haar partij startte. Zelf kwam ze niet in de problemen, terwijl ze Chang wel keer op keer tot het uiterste duwde op haar opslagbeurten. Met twee breaks stond ze dan ook al snel 6-2 voor. Ook in het begin van de tweede set ging Bonaventure verder op haar elan. Ze kwam opnieuw een break voor, maar Chang kwam wel steeds beter in de partij. Even later kon ze dan ook voor het eerst door de Belgische haar opslag gaan om zo de bordjes terug in evenwicht te hangen. Bonaventure kwam even later opnieuw een break voor, maar vergat de match af te maken. Chang profiteerde optimaal en met nog twee breaks verzilverde zij plots de tweede set: 5-7.

In de derde set bleef het lang koffiedik kijken wie het uiteindelijk zou halen. Beide dames wisselden breaks uit, maar uiteindelijk was het wel Bonaventure die 5-3 voor kwam te staan. Chang kreeg nog enkele kansen om nog terug te keren tot 5-4, maar deze keer liet YsaBona haar prooi niet meer los. Ze brak opnieuw door de opslag van de Taiwanese en plaatste zich zo met 6-3 voor de tweede kwalificatieronde. Met deze overwinning zet Bonaventure ook meteen haar eerste Grand Slam zege in het enkelspel op haar palmares.

Later op woensdag proberen ook Kimmer Coppejans, Maxime Authom, Niels Desein, Germain Gigounon, An-Sophie Mestach en Elise Mertens zich nog te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde. Yannick Mertens werd al uitgeschakeld.

[alert type=”info” title=”Resultaat US Open – kwalificatieronde 1″]

Ysaline Bonaventure def. Kai-Chen Chang (TPE) 6-2 5-7 6-3

[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws