Home » Grand Slam » Australian Open » Bonaventure pijnlijk onderuit in eerste grandslamwedstrijd: “Ik had in de tweede ronde moeten staan”

Bonaventure pijnlijk onderuit in eerste grandslamwedstrijd: “Ik had in de tweede ronde moeten staan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-159) is er niet in geslaagd haar eerste grandslamwedstrijd succesvol af te sluiten. De Amerikaanse Sachia Vickery (WTA-123) sloeg haar droom in drie sets aan diggelen. “Nochtans was mijn tennis beter dan het hare, het enige wat zij heeft gedaan, was de bal binnen houden”, reageerde de Belgische ontgoocheld.

Bonaventure begon sterk aan de partij en brak meteen door de opslag van haar opponente. In een mum van tijd stond het dan ook 6-2 voor de Belgische.

In set twee draaide de partij helemaal. Vickery begon sluwer te spelen en probeerde op allerlei manieren het ritme uit de wedstrijd te halen. Bonaventure reageerde gefrustreerd en begon daarop geforceerd en overhaast te tennissen: 6-4 voor de Amerikaanse.

De derde set bracht helaas geen soelaas voor Bonaventure: de frustraties hielden aan en een te hoge foutenlast bezorgde Vickery twee breaks: 6-4.

Opnieuw gelapt

“Ik heb dit verlies volledig aan mijzelf te wijten”, reageerde Bonaventure na afloop ontgoocheld in Het Laatste Nieuws. “Mijn tennis was beter dan dat van Vickery. Het enige wat zij deed, was de bal binnen houden en het ritme breken.”

“Ik was nochtans voorbereid, want enkele jaren geleden heeft ze mij dit al eens gelapt: veel tijd nemen tussen de punten, de kinesist op de baan roepen…”

“In de derde set had ik te veel stress waardoor ik te gehaast was en veel fouten maakte. Het is nu lastig om hier iets positief in te zien. Ik hoop dat ik dergelijke situaties in de toekomst beter aanpak, nochtans ben ik al langs geweest bij alle mogelijke mental coaches van België en Nederland. Zij kunnen mij raad geven, maar op de baan moet ik het zelf doen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden