Home » Geen categorie » Bonaventure pronkt met enkel- en dubbeltitel in Altenkirchen

Bonaventure pronkt met enkel- en dubbeltitel in Altenkirchen

Bonaventure pronkt met enkel- en dubbeltitel in Altenkirchen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-160) heeft haar mooie parcours op het ITF-toernooi van Altenkirchen ($25 000) bekroond met de eindzege in het enkelspel en het dubbelspel. Het is haar eerste enkel- en dubbeltitel van 2016.

2016 zou wel eens hét jaar van Bonaventure kunnen worden. Twee weken geleden imponeerde ze in de Fed Cup en nu zet ze haar opmars verder! In het Duitse Altenkirchen stuntte Bonaventure met 3-6,6-2 en 7-5 in de halve finale tegen topreekshoofd Tamira Paszek (WTA 120), ex-nummer 26 van de wereld.

Voor de ultieme bekroning moest Bonaventure in de enkelfinale nog voorbij de 25-jarige Nederlandse Arantxa Rus (WTA-284). In het duel van de lage landen begon de 21-jarige Belgische het sterkste met 6-3 in de eerste set. In de tweede set toonde Bonaventure opnieuw haar talent en maakte ze de partij met opnieuw 6-3 af. Voor onze landgenote is het de zevende enkeltitel uit haar loopbaan. Vorig jaar behaalde ze twee enkeltitels, in Darmstadt en Monterrey.

Na haar enkeltitel kon Bonaventure (WTA D-57) nog niet haar triomf uitgebreid vieren want ze speelde ook nog de dubbelfinale. Samen met de Zwitserse Xenia Knoll (WTA D-123) ging ze voluit voor de zege tegen het Israelisch-Russische duo Deniz Khazaniuk (WTA D-856) en Maria Marfutina (WTA D-328). Bonaventure en Knoll gingen als een wervelwind voorbij hun tegenstanders en triomfeerden met 6-1 en 6-4. De dubbeltitel zorgde zo voor de kers op de taart voor onze landgenote. Het is al de twaalfde dubbeltitel uit haar loopbaan, vorig jaar pronkte ze met vijf dubbeltitels.

Bonaventure glunderde achteraf met haar succes in het dubbelspel en het enkelspel. Op Facebook reageerde ze alsvolgt: “Winnaar van het enkelspel en het dubbelspel. 🙂 Ik ben al op weg naar Zwitserland voor mijn volgende toernooi.

Vainqueur du simple et du double 🙂 6-3 6-3 en finale contre Arantxa Rus, et vainqueur du double 6-1 6-4! Déjà en route…

Geplaatst door Ysaline Bonaventure op zondag 21 februari 2016

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws