Home » Grand Slam » Roland Garros » Bonaventure stunt tegen zesde reekshoofd in dubbelspel

Bonaventure stunt tegen zesde reekshoofd in dubbelspel

Bonaventure stunt tegen zesde reekshoofd in dubbelspel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA D-77) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde in het dubbelspel op Roland Garros. Samen met haar partner Anna Karolina Schmiedlova (WTA D-324) ging ze in twee sets knap voorbij het zesde reekshoofd.

Bonaventure werd in de kwalificaties van het enkelspel al in de eerste ronde uitgeschakeld maar stond in het dubbelspel rechtstreeks op de hoofdtabel van Roland Garros. Samen met de Slowaakse Schmiedlova had ze echter geen geluk met de loting in de eerste ronde. Ze stonden tegenover het Amerikaanse duo Raquel Kops-Jones en Abigail Spears (WTA D-15), het zesde reekshoofd in het dubbeltoernooi.

Bonaventure en Schmiedlova begonnen heel sterk aan hun match. In de eerste set gingen ze verschillende keren door de opslag van hun tegenstanders en snelden ze naar setwinst met 6-1. Daarna kreeg Bonaventure en haar partner meer weerwerk in de tweede set maar ze haalden het opnieuw met 6-4 en plaatsten zich zo voor de tweede ronde. In de tweede ronde moet het Belgisch-Slowaakse duo het opnemen tegen het Spaans-Taiwanese duo Anabel Medina Garrigues (WTA D-40) en Hao-Ching Chan (WTA D-35). Voor onze 20-jarige landgenote is het haar eerste zege op een grandslamtoernooi. Achteraf was ze uiteraard in de wolken met haar stunt en plaatste ze een selfie op Twitter: “Zo blij met mijn eerste zege ooit op een grandslam! We wonnen tegen het nummer 15 van de wereld! 6-1 6-4!

[alert type=”info” title=”Roland Garros: eerste ronde”] Ysaline Bonaventure (POL) & Anna Karolina Schmiedlova (SLOW) – Raquel Kops-Jones (USA) en Abigail Spears (USA) [6] 6-1 6-4.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws