Ysaline Bonaventure (WTA-183) heeft het nieuwe jaar goed ingezet. Met een derde zege op rij verzekerde ze zich van een plaats op de hoofdtabel op de ASB Classic ($ 250 000, hardcourt) in het Nieuw-Zeelandse Auckland.

Bonaventure stond in de derde en laatste kwalificatieronde in Auckland tegenover de Australische Arina Rodionova (WTA-120), het zesde reekshoofd in de kwalificaties. De Australische stond 63 plaatsen hoger op de ranking en startte daardoor als favoriete.

Onze landgenote ging echter knap verder op haar elan en pakte de zege met 6-3 en 6-4 in 1 uur en 13 minuten. Onze landgenote was opgetogen met haar derde opeenvolgende overwinning én plaats op de hoofdtabel en reageerde alsvolgt op haar Facebookpagina: “Het jaar 2018 start goed! Kwalificatie voor de hoofdtabel. Winst met 6-3 en 6-4. Gelukkig nieuwjaar aan alle personen die me volgen, mijn naasten en alle personen die in mij geloven! Het leven is mooi!”

Bonaventures opponente in de eerste ronde op de hoofdtabel is ondertussen al bekend. Ze moet aan de bak tegen zesde reekshoofd Yulia Putinseva (WTA-50).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.