Home » WTA » Bonaventure uitgeschakeld in Vancouver, Minnen en Van Uytvanck dubbelen verder

Bonaventure uitgeschakeld in Vancouver, Minnen en Van Uytvanck dubbelen verder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-111) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de tweede ronde van het ITF-toernooi van Vancouver (Canada, W100). In het dubbelspel staan Greet Minnen (WTA D-125) en Alison Van Uytvanck (WTA D-108) in de kwartfinale.

Bonaventure kwam als vierde reekshoofd aan de start in Vancouver. Onze landgenote pakte de eerste set met 7-6 (5), maar moest daarna haar meerdere erkennen in Arina Rodionova (WTA-236). De Australische won de volgende twee sets met 4-6 en 1-6.

Woensdag komen er nog twee landgenotes in actie in het enkelspel, topreekshoofd Van Uytvanck (WTA-63) ontmoet de Australische Maddison Inglis (WTA-206) en achtste reekshoofd Minnen (WTA-120) treft de Amerikaanse kwalificatiespeelster Hanna Chang (WTA-354).

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Ysaline Bonaventure – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Minnen en Van Uytvanck waren in de openingsronde van het dubbelspel te sterk voor Carson Branstine (WTA D-437) en Leylah Annie Fernandez (WTA D-457). De Belgische tandem verloor de eerste set met 3-6, maar kwam met 6-1 langszij. In de supertiebreak leidde het Canadese duo met 2-8, maar Minnen en Van Uytvanck scoorden acht punten op rij en haalden zo de tiebreak met 10-8 binnen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS