Home » Geen categorie » Bonaventure vecht maar gaat ten onder tegen ex-nummer één

Bonaventure vecht maar gaat ten onder tegen ex-nummer één

Ysaline Bonaventure (WTA-170) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Brisbane International (Premier, $ 1 000 000). Ze moest in twee sets de duimen leggen tegen de Wit-Russische Viktoria Azarenka (WTA-22).

‘Lucky loser’ Bonaventure werd opgevist na het forfait van Simona Halep (WTA-2) en mocht zich meteen opmaken voor een topwedstrijd tegen ex-nummer één Azarenka in de achtste finales.

Onze landgenote begon uitstekend aan de wedstrijd, en kwam 2-0 voor. Azarenka knokte zich terug in de set en ging op en over Bonaventure, al kreeg ze de setwinst zeker niet cadeau. Na 56 minuten haalde de Wit-Russin de eerste set binnen met 3-6. In de tweede set kon de 21-jarige Bonaventure het haar tegenstandster minder lastig maken, Azarenka won ook set twee met 2-6.

Na afloop reageerde Bonaventure op Facebook: “Wat een evaring! Ik verloor met 3-6 en 2-6 en had enkele kansen in de eerste set. Geen tijd voor rust want ik vlieg morgen naar Hobart om er vrijdag kwalificaties te spelen. Tot volgend jaar Brisbane”.

Quelle expérience! J'ai perdu 3-6 2-6 en ayant eu pas mal d'opportunités dans le premier set. Pas le temps de souffler,…