Home » Geen categorie » Bonaventure veegt de vloer aan met vierde reekshoofd in halve finale Florence

Bonaventure veegt de vloer aan met vierde reekshoofd in halve finale Florence

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysalina Bonaventure (WTA-271) blijft uitstekend presteren op het ITF-toernooi van Florence. In de halve finale klopte onze landgenote het vierde reekshoofd Rebecca Peterson (WTA-211).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bonaventure, het achtste reekshoofd, kreeg met Peterson op papier een lastige opponente. Op het terrein was daar echter niets van te merken. De Belgische speelde een ijzersterke wedstrijd en domineerde de Zweedse op alle vlakken. Mede dankzij haar service die op volle toeren draaide had ze in amper één uurtje de wedstrijd op zak, 6-2 6-2.

In de finale kijkt Bonaventure het eerste reekshoofd in de ogen, de Amerikaanse Taylor Townsend (WTA-126). Zij versloeg haar landgenote en derde reekshoofd Danielle Rose Collins (WTA-187). Het is voor onze landgenote haar derde ITF-finale dit jaar. In Antalya in april pakte ze ook de oppergaai, in Astana in juli verloor ze van subtopper Shuai Zhang (WTA-31).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER