Home » Billie Jean King Cup » Bonaventure verspeelt drie wedstrijdpunten, Putintseva brengt Kazachstan op 1-1

Bonaventure verspeelt drie wedstrijdpunten, Putintseva brengt Kazachstan op 1-1

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-115) heeft het voorbeeld van Elise Mertens (WTA-19) niet kunnen volgen. Ze verloor haar enkelpartij in het Fed Cup-duel met Kazachstan. Yulia Putintseva (WTA-34) brengt de bordjes zo op 1-1 na de eerste speeldag.

De keuze van kapitein Johan Van Herck om Bonaventure de piste in te sturen tegen Putintseva bleek in eerste instantie alles behalve verkeerd uit te draaien. Na een waar breakfestival, is het de Belgische die net iets scherper staat te spelen in de eerste set: 6-3 na een erg geanimeerde set.

In set twee heeft Bonaventure alles in handen om België op een 2-0-voorsprong te brengen. Bij 5-3 krijgt ze zelfs drie wedstrijdpunten op de opslag van haar opponente, maar Putintseva vecht zich terug in de wedstrijd en komt terug tot 5-5. Bonaventure kan de zege even later opnieuw ruiken wanneer ze nog een keer door de opslag van de Kazachse gaat en bij 6-5 opnieuw de kans krijgt om uit te serveren. Opnieuw slaagt ze hier niet in en een tiebreak is het logische gevolg. Daarin haalt Putintseva haar beste tennis boven, in tegenstelling tot Bonaventure die meer dan eens de mist ingaat: 6-7 (2) en de bordjes hangen terug gelijk.

Yulia Putintseva - © Richard Van Loon (toptennis.photos)
Yulia Putintseva – © Richard Van Loon (toptennis.photos)

Bij de start van de derde set lijkt Putintseva pas écht on fire. Ze gaat meteen door de opslag van Bonaventure en loopt, ondanks een moeizaam eigen opslagspel, op een drafje uit tot 1-4. Over en uit voor België? Nog niet helemaal als Bonaventure op haar beurt even later vijf breakpunten versiert. Verzilveren lukt, zelfs bij 0-40, echter niet. Putintseva geeft haar voorsprong niet meer uit handen en haalt zo, na 2 uur en 35 minuten spelen, met 6-2 in de beslissende set een eerste punt voor Kazachstan binnen: 1-1 en alles te herdoen op dag twee.

Op die dag twee staan in Kortrijk opnieuw twee enkelwedstrijden op het programma. Bij 2-2 moet het dubbelspel beslissen over winst of verlies.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS