Home » Grand Slam » Roland Garros » Bonaventure wint Belgische onderonsje op Roland Garros

Bonaventure wint Belgische onderonsje op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In de tweede kwalificatieronde van Roland Garros heeft Ysaline Bonaventure (WTA-132) het Belgisch duel tegen Maryna Zanevska (WTA-153) gewonnen. Ze staat zo op één wedstrijd van de hoofdtabel. 

De tweede ronde in het kwalificatietoernooi leverde een Belgisch duel op. Voor de start van de wedstrijd leidde Zanveska met 2-0 in onderlinge ontmoetingen. Donderdag waren beide speelsters aan elkaar gewaagd. De opslag liep aan beide kanten niet vlot en beide speelsters konden zo kansen creëren op de opslag van de ander.

De foutenlast bij Zanevska lag echter aan de hoge kant en ook bij de langere rallies trok ze vaker aan het kortste eind. Na 1 uur en 13 minuten was de buit binnen voor Bonaventure na 6-2 en 7-5 winst.

Voor een plaats op de hoofdtabel moet Bonaventure nu voorbij het nummer twee van de plaatsingslijst Rebecca Peterson (WTA-96). Het wordt de derde ontmoeting met de 22-jarige Zweedse. In de onderlinge confrontaties staat het 1-1 maar Bonaventure won hun laatste ontmoeting in twee vlotte sets.

koen

koen

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden