In de tweede kwalificatieronde van Roland Garros heeft Ysaline Bonaventure (WTA-132) het Belgisch duel tegen Maryna Zanevska (WTA-153) gewonnen. Ze staat zo op één wedstrijd van de hoofdtabel. 

De tweede ronde in het kwalificatietoernooi leverde een Belgisch duel op. Voor de start van de wedstrijd leidde Zanveska met 2-0 in onderlinge ontmoetingen. Donderdag waren beide speelsters aan elkaar gewaagd. De opslag liep aan beide kanten niet vlot en beide speelsters konden zo kansen creëren op de opslag van de ander.

De foutenlast bij Zanevska lag echter aan de hoge kant en ook bij de langere rallies trok ze vaker aan het kortste eind. Na 1 uur en 13 minuten was de buit binnen voor Bonaventure na 6-2 en 7-5 winst.

Voor een plaats op de hoofdtabel moet Bonaventure nu voorbij het nummer twee van de plaatsingslijst Rebecca Peterson (WTA-96). Het wordt de derde ontmoeting met de 22-jarige Zweedse. In de onderlinge confrontaties staat het 1-1 maar Bonaventure won hun laatste ontmoeting in twee vlotte sets.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.