Home » Geen categorie » Bonaventure wint ITF-Bastad

Bonaventure wint ITF-Bastad

Bonaventure wint ITF-Bastad

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-400) heeft vandaag het ITF-toernooi van het Zweedse Bastad (10 000 dollar) op haar naam geschreven. Ze versloeg de Zweedse Ellen Allgurin (WTA-572) in twee sets: 6-1 en 6-2.

De zege van de 19-jarige Luikse was niet geheel verrassend. Op het gravel van Bastad begon ze namelijk als eerste reekshoofd en lootte ze voornamelijk tegenstandsters zonder ranking. Toch is het knap dat ze in het volledige toernooi geen set heeft prijsgegeven. In het dubbelspel speelt ze met haar partner Maria Mokh (WTA-785) uit Rusland overigens ook de finale.
Ysaline Bonaventure is een nobele onbekende voor het grote (en ook het Belgische) publiek. Ze is een linkshandige speelster die het vorige seizoen afsloot als nummer 416 op de wereldranglijst. Met haar zege in Bastad sluipt ze de top-400 binnen. Voor Bonaventure is het haar eerste ITF-zege van dit seizoen. Vorig jaar won ze nog de toernooien in Maaseik en het Nederlandse Meppel. Tijdens de Fedcup mocht ze ook tweemaal een dubbelwedstrijd spelen. Ze verloor daar in februari aan de zijde van Alison Van Uytvanck toen tegen het Zwitserse duo Bacsinszky – Sadikovic en in april verloor ze met An-Sophie Mestach tegen de Poolse speelsters Piter en Rosolska.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws