Home » WTA » Bonaventure zet scheve situatie recht en gaat naar kwartfinale in Manchester

Bonaventure zet scheve situatie recht en gaat naar kwartfinale in Manchester

Ysaline Bonaventure (WTA-124) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ITF-toernooi in Manchester (Verenigd Koninkrijk, $ 100 000). Ze maakte een set achterstand goed en won de partij in drie sets.

Bonaventure nam het in de tweede ronde op tegen de Tsjechische Karolina Muchova (WTA-221). De Belgische nam geen al te beste start en ze kwam meteen op een break achterstand te staan. Die achterstand maakte ze echter meteen weer goed maar kort daarop leverde ze opnieuw haar opslag in. Wederom bracht ze de wedstrijd weer in evenwicht met een rebreak. Het mocht niet baten want daarna kwam de Tsjechische pas echt goed op gang en snelde naar setwinst.

In de tweede manche kwam Bonaventure op een 3-1 voorsprong maar dit keer was het Muchova die zich weer in de set knokte. De speelsters hielden elkaar in evenwicht en in de eindfase van de set kon Bonaventure een cruciale break scoren om op een 1-1 stand in sets te komen.

Aan het begin van de derde en beslissende set faalde Bonaventure opnieuw op haar opslag. De Belgische vocht voor wat ze waard was en bracht de stand in evenwicht. De veer leek gebroken bij Muchova en Bonaventure keek niet meer achterom. Na 1 uur en 52 minuten was de winst binnen voor de Belgische. Het werd 2-6, 7-5 en 6-3. In de kwartfinale neemt ze het voor het eerst in haar carrière op tegen Harriet Dart (WTA-198) die het tweede reekshoofd kon verrassen in de tweede ronde.