Home » Grand Slam » Roland Garros » Bonaventure zorgt voor Belgische kers op taart in eerste kwalificatieronde Roland Garros

Bonaventure zorgt voor Belgische kers op taart in eerste kwalificatieronde Roland Garros

Bonaventure zorgt voor Belgische kers op taart in eerste kwalificatieronde Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-155) is uitstekend begonnen aan de kwalificaties op Roland Garros. In de eerste kwalificatieronde ging ze in drie sets voorbij de Oekraïense Yuliya Beygelzimer (WTA-432). Daarmee brengt ze de eindscore van de Belgen in de eerste kwalificatieronde op een perfect resultaat van 7 gewonnen wedstrijden.

In aanloop naar Roland Garros kon Bonaventure niet veel vertrouwen op gravel opbouwen. Ze ging op de ITF-toernooien van Saint-Gaudens en Tunis verrassend vroeg onderuit en kon zich niet plaatsen voor de hoofdtabel in Praag.

Op Roland Garros kreeg ze in de eerste kwalificatieronde evenwel een haalbare tegenstandster met de 32-jarige Oekraïense Beygelzimer die veel lager op de WTA-ranking staat. Beygelzimer bereikte ooit wel nummer 83 als haar hoogste ranking. Bonaventure begon sterk en greep de eerste set met 6-4. In de tweede set kwam de ervaren Oekraïense langszij met 6-3. Onze landgenote -knokte zich echter terug in de partij en won de beslissende set met 6-3. Bonaventure reageerde heel tevreden op haar zege: “Een zege die deugd doet! 7 op 7 voor de Belgen!”, zei ze op Twitter.

Dankzij Bonaventure scoren de Belgische mannen en vrouwen in de eerste kwalificatieronde 7 op 7. Eerder wonnen de vijf Belgische mannen en Elise Mertens hun eerste ronde in de kwalificaties. In de tweede kwalificatieronde moet de 21-jarige Bonaventure nu aan de bak tegen haar Amerikaanse leeftijdsgenote Grace Min (WTA-159). Min rekende verrassend af met de Griekse Maria Sakkari (WTA-116), het elfde reekshoofd in de kwalificaties.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws