Home » Billie Jean King Cup » Bonaventure zorgt voor sensatie en brengt België op 2-1 voorsprong

Bonaventure zorgt voor sensatie en brengt België op 2-1 voorsprong

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-122) heeft België op een 2-1 voorsprong gebracht in het Fed Cup-duel tegen Spanje. Ze haalde het na drie sets van de Spaanse Garbine Muguruza (WTA-19).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Spaanse begon fel aan de wedstrijd en aanvankelijk kwam Bonaventure niet in het stuk voor. Muguruza liep 1-4 uit, en leek af te stevenen op makkelijke setwinst. Toch knokte onze landgenote zich terug in de partij, ze brak terug, kwam op gelijke hoogte en ging daarna nogmaals door de opslag van Muguruza. Bonaventure pakte de eerste set met 6-4 en liet de Lange Munte daveren.

Johan Van Herck, Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck - © Thomas Zwijsen
Johan Van Herck, Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck – © Thomas Zwijsen

Een totaal ander beeld in de tweede set, Muguruza serveerde sterk en Bonaventure was nergens meer. Onze landgenote maakte te veel foutjes en slaagde er niet in om een opslagspelletje te winnen. Muguruza greep set twee met zware 0-6 cijfers.

Garbiñe Muguruza - © Thomas Zwijsen
Garbiñe Muguruza – © Thomas Zwijsen

In de derde set kregen we opnieuw een andere Bonaventure te zien, onze landgenote pakte een vroege break, liep 3-1 uit en knokte voor elk punt. Bij 4-3 werd het even spannend toen Bonaventure een breakpunt moest redden, maar dat deed ze uitstekend. Bij 5-3 kreeg Bonaventure drie matchballen op de opslag van Muguruza, maar ze kon ze niet benutten. Op eigen opslag was het wel raak, Bonaventure pakte de set met 6-4 en behaalt de grootste zege uit haar carrière.

Bonaventure was heel erg gelukkig na haar overwinning: “Wat een mooie zege, ik zal dit nooit vergeten. Ik was heel zenuwachtig, ik heb voor elk punt gevochten, dit voelt zo goed. Mijn familie is hier, ik speel bijna nooit in België, ik bedank het publiek voor de steun.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS