Home » Geen categorie » Bouchard zet coach Sumyk op de keien

Bouchard zet coach Sumyk op de keien

Bouchard zet coach Sumyk op de keien

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Eugenie Bouchard (WTA-25) heeft de samenwerking met haar coach Sam Sumyk stopgezet. De Canadese beleeft momenteel een dramatisch seizoen. Na haar kwartfinale op de Australian Open kon ze slechts vijf wedstrijden winnen.

Bouchard, volgende week hét uithangbord van het WTA-toernooi in Toronto, verloor dit jaar al acht keer in de eerste ronde. O.a. op Roland Garros en in Wimbledon ging de Canadese roemloos onderuit tegen lager gerangschikte speelsters. Bouchard duidde onlangs een blessure aan haar onderbuik aan als oorzaak van haar dramatische prestaties, maar liet tegelijk vallen dat ze haar team “misschien” zou herbekijken.

Het was Nick Saviano die Bouchard naar de vijfde plaats op de wereldranglijst coachte, maar toch besloot de Canadese om bij de start van dit seizoen met Sumyk in zee te gaan. Intussen tuimelde ze naar een 25e plaats op de wereldranglijst.

Momenteel laat de Canadese schone zich bijstaan door Marko Dragic uit Servië, maar wellicht gaat ze de komende weken op zoek naar een nieuwe vaste coach.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws