Home » Geen categorie » Bovy verrast eerste reekshoofd

Bovy verrast eerste reekshoofd

Bovy verrast eerste reekshoofd

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Margaux Bovy heeft zich in Kenia, op het ITF East African 18 & Under Junior Circuit 2013-toernooi, geplaatst voor de halve finales. In de kwartfinales verraste ze het Egyptische eerste reekshoofd Dona Abo Habaga in drie sets.

Onze Belgische vijftienjarige tennissters doen het de laatste tijd goed. De afgelopen drie weken was het Greetje Minnen die de pannen van het dak speelde. En deze week is het Margaux Bovy (ITF-1158) die zich in de schijnwerpers speelt.

In Kenia startte Bovy verschroeiend, ongeacht haar moeilijke loting. In de eerste ronde stond namelijk de Zuid-Afrikaanse Louise-Mare Botes (ITF-689), het zevende reekshoofd tegenover haar. Bovy was echter niet onder de indruk van het rankingsverschil en smeerde Botes een double bagel aan: 6-0 & 6-0.

Ook Stephanie Mbaya (ITF-1673), een Keniaanse, vormde geen probleem: 6-3 en 6-2. Maar het voorlopige orgelpunt van deze week kwam woensdag. In de kwartfinale versloeg Margaux Bovy namelijk het eerste reekshoofd Dona Abo Habaga (ITF-429). Nadat ze de eerste set verloor met 4-6, stak de jonge Belgische een tandje bij. Zowel de tweede als de derde set gingen naar Bovy met een break voorsprong: 6-4 & 6-4.

Om in de finale te geraken zal Margaux Bovy voorbij Ojasvinee Singh moeten geraken. De Indiase 14-jarige zonder ranking en Margaux Bovy ontmoetten elkaar nog nooit eerder. Maar ook al mocht het niet lukken om zich te plaatsen voor die finale, dan nog is deze week sowieso geslaagd voor Bovy. Met de twintig punten die ze nu al verdiend heeft (dat zijn er meer dan dat ze er nu al had), zal ze volgende week de top-1 000 binnen duiken, en wel rond plaats 815.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws