Home » European Open » Braeckman gaat voor wereldrecord voor SOS Kinderdorpen

Braeckman gaat voor wereldrecord voor SOS Kinderdorpen

Braeckman gaat voor wereldrecord voor SOS Kinderdorpen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vandaag werd oefenterrein van de European Open op het Astridplein officieel ingehuldigd door burgemeester Bart De Wever. Dit weekend begint Maxime Braeckman aan een Guinness Wereldrecordpoging by Peugeot die wordt georganiseerd ten voordele van SOS Kinderdorpen.

Ter gelegenheid van de European Open, het ATP-toernooi dat van 17 t.e.m. 23 oktober zal plaatsvinden in de Lotto Arena in Antwerpen, werd er een oefenterrein op het Astridplein aan het Antwerpse Centraal Station. Alle deelnemers zullen er een balletje kunnen slaan voor het oog van de voorbijgangers.

Maxime Braeckman, Ludo Van Campenhout, Bart De Wever, Kristoff Puelinckx en Tom Moons - © Melissa Van de Wiele
Maxime Braeckman, Ludo Van Campenhout, Bart De Wever, Kristoff Puelinckx en Tom Moons – © Melissa Van de Wiele

Braeckman, die de wereld rondreisde als voormalig sparring partner van Xavier Malisse en coach van Kirsten Flipkens, is sinds 2012 trainer op de Kim Clijsters Academy, die samen met de organisatie van de European Open haar schouders onder de recordpoging zet. Hij start op zaterdagochtend aan zijn poging om minstens 37 opeenvolgende singles tennismatchen te spelen. Op vrijdag verkende hij het terrein en kreeg hij te horen tegen wie hij het tijdens de tennismarathon moet opnemen. Ook burgemeester Bart De Wever en de Antwerpse schepen van sport, Ludo Van Campenhout, waren van de partij.

“Ik ben goed voorbereid, conditioneel ben ik in orde maar het belangrijkste is dat ik volgende nacht goed slaap zodat ik om 7 uur ‘s ochtends fris kan beginnen. Zaterdagnacht wordt wellicht het moeilijkste, dan is er minder publiek en zal de vermoeidheid toeslaan. Verschillende leden van de Kim Clijsters Academy komen me dan steunen”, aldus Braeckman.

Op de lijst van tegenstanders vinden we onder andere youngsters Lara Salden, Zizou Bergs en Seppe Cuypers en bekende namen als Guga Baul, Bart Schols, Kim Gevaert, Tia Hellebaut en Jan Kooijman.

European Open Guinness World Record Attempt by Peugeot
European Open Guinness World Record Attempt by Peugeot

De opbrengst van de recordpoging gaat naar SOS Kinderdorpen waarvan Kim Clijsters ambassadrice is. Concreet zal het geld ingezet worden voor de bouw van een nieuwe multisport terrein dat nodig is voor 100 kinderen in het SOS Kinderdorp in Trjavna (Bulgarije).

[alert type=”info” title=”Ook jij kan SOS Kinderdorpen steunen”]Wie de Guinness wereldrecordpoging wil sponsoren, kan via deze sponsorpagina een online donatie overmaken. Naast de inkomsten die via deze weg worden verzameld zal Tennium, de organisatie achter de European Open, samen met de sponsors van het toernooi een duit in het zakje doen.
[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws