Home » Xtra » Braeckman ruilt Clijsters voor Wilson Tennis Academy Genk van Fissette en Beerden: “Ik miste eerlijkheid”

Braeckman ruilt Clijsters voor Wilson Tennis Academy Genk van Fissette en Beerden: “Ik miste eerlijkheid”

Braeckman ruilt Clijsters voor Wilson Tennis Academy Genk van Fissette en Beerden: “Ik miste eerlijkheid”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maxime Braeckman, coach van Kirsten Flipkens (WTA-88), maakte afgelopen week de overstap van de Kim Clijsters Academy naar de Wilson Tennis Academy Genk van Wim Fissette en Dries Beerden. Een opvallende switch en dus vroeg Tennisplaza België hem om een woordje uitleg.

Waarom ben je vertrokken bij de Kim Clijsters Academy (KCA)?
“Ik heb daar met veel plezier de voorbije vijf jaar gewerkt, maar kon me niet meer vereenzelvigen met de manier waarop er werd omgegaan met de spelers en hun ouders. Ik hecht veel belang aan eerlijkheid en dat miste ik in Bree een beetje de laatste tijd. Ach, ik wil me focussen op het positieve: KCA is een erg goede tennisschool en ik heb er graag gewerkt.”

 

 

Ben je meteen na KCA naar Wim Fissette en Dries Beerden getrokken?
“Nee, ik had mezelf voorgenomen om wat rust te nemen. M’n vrouw was bovendien hoogzwanger en ik wilde de tijd nemen om te overschouwen waar mijn toekomst kon liggen. Ook vroeg ik aan Kirsten (Flipkens, nvdr.) om te horen hoe zij de samenwerking met mij verder zag. We hebben altijd een goede band gehad en dus wou ik weten waar zij nood aan had. We hebben afgesproken dat ik haar zes à zeven weken intensief zou begeleiden tijdens het grasseizoen.”

En toen?
“Het was Wim Fissette die me uitnodigde om eens te praten. Dat gesprek was bijzonder aangenaam en ik bleef achter met een erg positief gevoel. De Wilson Tennis Academy Genk (WTAG) gaf mij de indruk een erg professionele en goed gestructureerde organisatie te zijn met een duidelijk streefdoel. Daarna heb ik ook met Dries Beerden (oprichter van de WTAG, nvdr.) samengezeten, iemand die ik niet goed kende. Hij kwam als een heel open en eerlijk persoon over en dat sterkte me om de keuze te maken met hen in zee te gaan.”

Wat ga je precies doen bij de WTAG?
“In eerste instantie ga ik Kirsten deeltijds blijven begeleiden. Dit houdt in dat we samen blijven trainen en dat ik haar zal vergezellen op de toernooien waar ik kan. Daarnaast wil ik de academie beter leren kennen. Hiervoor krijg ik na Wimbledon tijd en ruimte en zo kan ik rustig mijn rol zoeken. Mogelijks ga ik Dries ondersteunen om de tennisschool te leiden. Hij geeft namelijk zelf nog steeds trainingen en die zaken samen vormen een zware combinatie.”

Alicia

Hoe bevalt het kersverse ouderschap je?
“Wel, goed en niet goed. (lacht) Ik ben de laatste weken niet veel thuis geweest en heb Alicia dus nog niet veel gezien, maar moeder en dochter stellen het wel. Ook aan onze schoonouders hebben we veel hulp, zonder hen zou het allemaal heel wat moeilijker gaan.”

 

 

Je zat ook nog in Bulgarije onlangs?
“Klopt! Samen met Tom Moons van SOS Kinderdorpen heb ik er een sportterrein aangelegd. Dat was een mooie ervaring, maar opnieuw was ik niet thuis. Vorig weekend was ik dat wel heel kort. Alicia heeft toen even op mij liggen slapen. Dat was écht genieten.”

koen

koen

Meer nieuws