Home » Geen categorie » Braziliaan Clezar krijgt geldboete van 1250 euro na vermeend racistisch gebaar

Braziliaan Clezar krijgt geldboete van 1250 euro na vermeend racistisch gebaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Internationale tennisfederatie ITF heeft Guilherme Clezar (ATP-244) een boete opgelegd van 1250 euro. Die bestraffing komt er na een vermeend racistisch gebaar van de 24-jarige Braziliaan in zijn partij tegen Yuichi Sugita (ATP-42).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In het kader van de Davis Cup-ontmoeting tussen Japan en Brazilië, een barrageduel voor behoud in de Wereldgroep, namen Clezar en Sugita het gisteren tegen elkaar op. Nadat een lijnrechter tijdens die partij een bal van de Braziliaan out riep, gingen de poppen aan het dansen. Hawk-eye stelde Clezar namelijk in het gelijk, waarna hij zich ‘met spleetogen’ richtte tot de lijnrechter. Onsportief gedrag, zo oordeelde de ITF dat Clezar een boete gaf van 1250 euro.

Het nummer 244 van de wereld bood later wel via Facebook zijn excuses aan. “Ik wil onderstrepen dat ik nooit de intentie had te kwetsen of racistisch te zijn. Maar ik erken wel dat mijn gebaar niet overeenkomt met een respectvolle houding, en dus bied ik mijn spijt en excuses aan.” Clezar verloor de partij overigens met 2-6 5-7 6-7 (5).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS