Home » WTA » Brengle spant proces aan tegen WTA en ITF

Brengle spant proces aan tegen WTA en ITF

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Madison Brengle (WTA-83) heeft een klacht ingediend bij de rechtbank tegen de ITF en de WTA. De Amerikaanse eist een schadevergoeding omdat ze fysieke schade zou hebben opgelopen door dopingtests.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Brengle eist zo’n 10 miljoen dollar van de ITF en de WTA. Ze claimt dat ze door herhaardelijke dopingtests en het geprik met naalden permanente schade heeft opgelopen aan haar hand en arm. Ze kampt met permanente zwellingen en verminderde kracht.

Volgens haar advocaat negeren de tennisautoriteiten het bewijs daarvoor: “Ze weigeren om een alternatieve manier van controleren toe te passen. Door dat pesterige gedrag heeft Brengle zowel fysieke als emotionele schade geleden en die wil ze vergoed zien. Brengle heeft zich ook moeten afmelden voor toernooien en kampt met verminderde kracht in de arm waarmee ze serveert en slaat.”

Brengle is profspeelster sinds 2007. In 2015 piekte ze op de 35e plaats op de WTA-ranking, dat jaar haalde ze ook de vierde ronde op de Australian Open.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER