Home » Geen categorie » Broady barst uit na aanval op ballenjongen

Broady barst uit na aanval op ballenjongen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Opschudding in tennisland tijdens de wedstrijd tussen Naomi Broady (WTA-122) en Jelena Ostapenko (WTA-84). In de tweede set leek Ostapenko de controle te verliezen en keilde haar racket richting ballenjongen. Dit was allerminst naar de zin van Broady, die de scheidsrechter om passende maatregelen vroeg.

De Britse Naomi Broady en de Letse Jelena Ostapenko stonden woensdag voor de tweede keer in hun carrière tegenover elkaar. In een officiële aangelegenheid althans, want de twee trainen geregeld samen. Het WTA-toernooi van Auckland zou hun vriendschap echter wel eens onder druk kunnen hebben gezet.

De twee ontmoetten elkaar in de tweede ronde en bleken elkaar tennis-matig gezien meer dan waard. Ostapenko pakte de eerste set vlot met 6-4. In de tweede set ging het tot 6-6 gelijk op, een tie break zou dus beslissing brengen en toen gebeurde het. Op een bepaald moment vloog Ostapenko’s racket uit haar hand, in de richting van een ballenjongen die hierdoor geraakt werd. Broady stelde dat haar tegenstandster haar racket uit frustratie weggooide en dit zeker geen ongelukje was.

De Britse werd erg emotioneel en vroeg de scheidsrechter om Ostapenko te diskwalificeren. De Letste kreeg een waarschuwing maar mocht de wedstrijd hervatten. Ze leek echter een mentale opdoffer te hebben gekregen. Broady redde twee matchballen en won de tweede en derde set met respectievelijk 7-6 en 7-5. Ook na de match bleven de dames echter bekvechten. Ostapenko vond dat Broady zich vreselijk gedragen had, de Britse zelf vond dit een misplaatste reactie na dit incident.

Broady haalde de mosterd voor haar pleidooi bij een landgenoot. Ideale schoonzoon Tim Henman ging in 1995 volledig door het lint op Wimbledon. Hij zwierde gefrustreerd zijn racket weg en raakte daarbij een ballenmeisje. Henman werd omwille van zijn onsportieve gedrag meteen uitgesloten.

De discussie ging nog een tijdje verder op Twitter, waar Broady haar standpunt nogmaals duidelijk maakte en op heel wat bijval kon rekenen. Onder andere Judy Murray, moeder en coach van Andy stak haar landgenote een hart onder de riem.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS