Home » Geen categorie » Broer van David Goffin versterkt team Petko

Broer van David Goffin versterkt team Petko

Broer van David Goffin versterkt team Petko

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dat de Belgische tennistrainers het lang niet slecht doen, is algemeen geweten. Steven Martens, Carl Maes en niet te vergeten Carlos Rodríguez zijn maar enkele voorbeelden die internationaal hun strepen hebben verdiend. Simon Goffin, de oudere broer van David gaat nu dezelfde toer op.

Er was eens een speelse, Duitse tennisster. Haar naam was Andrea Petkovic (WTA-24) en ooit stond ze op een 9e plek van de wereldranglijst. Vorig jaar is ze echter, ondanks winst op de BNP Paribas Fortis Diamond Games in Antwerpen, meer dan tien plaatsen gezakt. Petkovic weet zelf dat ze beter kan en wil haar carrière een nieuwe boost geven.

Om dringend orde op zaken te stellen en haar niveau weer op te krikken, doet ze nu beroep op Simon Goffin. De 27-jarige broer van David geeft al jaren tennisles in Barchon, een gehuchtje in Luik. Bovendien vergezelt hij David op het circuit en staat in nauw contact met Jan De Witt, de coach van Gilles Simon (ATP-15).

Met de Olympische Spelen in Rio in zicht, besefte Petkovic dat dit het moment was om in actie te schieten. Ze maakte een afspraak met De Witt, die Goffin over haar vertelde. De twee ontmoetten elkaar en besloten samen de sprong te wagen. Voor Goffin is het een uitdaging om nieuwe dingen te ontdekken, met niets dan lof voor Petkovic. Hij noemt haar een intelligente, beleefde, wijze speelster, die bovendien meerder talen spreekt…kortom een mooi persoon.

 

Preseason over Time to go home for Christmas #hardwork #2016 #petkoteam

Een foto die is geplaatst door Simon Goffin (@simivey) op

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws