Home » Geen categorie » Brons voor de Belgische jongens op de European Summer Cups

Brons voor de Belgische jongens op de European Summer Cups

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de European Summer Cups hebben de Belgische jongens in de categorie tot 18 jaar brons behaald. In de categorie tot 16 jaar viel België net buiten de prijzen. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgen Frederic Jacobs (ITF-235), Arnaud Bovy (ITF-580) en sterkhouder Zizou Bergs (ITF-29) hebben een knappe prestatie geleverd op de European Summer Cups. Dit is een landencompetitie georganiseerd over de zomer. Onder leiding van kapitein Bertrand Tipck kon België zich aan het begin van deze maand plaatsen voor de finale rondes die werden georganiseerd in het Franse La Rochelle.

Hierin verraste de jonge Belgische ploeg in de kwartfinale de Italiaanse vierde reekshoofden. In de halve finale verloren ze kansloos van de Frans equipe, de uiteindelijke kampioen. In de strijd om de derde plaats konden Bergs en Bovy de zege en de bronzen medaille binnenhalen voor België.

Vierde plaats voor de jongens tot 16 jaar

De Belgische ploeg voor jongens tot 16 jaar bestond uit Raphaël Collignon (NG), Gauthier Onclin (ITF-251) en Louis Herman (ITF-286) onder leiding van kapitein Reginald Willems. Ook zij konden zich aan het begin van deze maand plaatsen voor de finale rondes. In de kwartfinale stuntten ze tegen Frankrijk, het vierde reekshoofd. Maar net zoals hun grotere broers verloren ze de halve finale van de latere kampioen Tsjechië.

Voor de strijd om de derde plaats maakten ze tegen Italië, het tweede reekshoofd, geen kans. België kwam dan in deze categorie op een eervolle vierde plaats te staan.

koen

koen

MEER NIEUWS