Home » Brussels Open » Brussels Open al over voor Bonaventure

Brussels Open al over voor Bonaventure

Brussels Open al over voor Bonaventure

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor Ysaline Bonaventure is de derde editie van de Brussels Open (premier, $ 690 000) al afgelopen. In de eerste kwalificatieronde moest ze haar meerdere erkennen in de Canadese Gabriela Dabrowski.

Ysaline Bonaventure, de beste Waalse tennisster, speelt de kwalificaties van de Brussels Open, een WTA-toernooi.

Ysaline Bonaventure (WTA-405) startte ronduit slecht aan haar toernooi. In het begin van de partij kon ze helemaal niets inbrengen tegen Gabriela Dabrowski (WTA-287) en kwam ze meteen 0-5 achter. Een bagel wenkte, maar net op dat moment werd Bonaventure wakker. Ze streed voor wat ze waard was, en kon nog twee games uit de brand slepen, maar daar bleef het dan ook bij: 2-6.

Bonaventure leek op gang te zijn gekomen en moest in de tweede set niet zo lang wachten op haar eerste game. Toch bleef Dabrowski aan de macht op het trage Brusselse gravel. Bij 1-5 schakelde Bonaventure opnieuw een versnelling hoger, maar ook deze keer mocht het niet meer baten. Ze brak nog een keer, maar na iets meer dan een uur tennissen moest ze toch haar hoofd buigen: 3-6.

Ondertussen kreeg de toernooidirectie opnieuw slecht nieuws. Naast het feit dat de weerverwachtingen voor de rest van de week allesbehalve rooskleurig zijn, heeft er opnieuw een speelster afgehaakt. Simone Halep (WTA-64), deze week nog halve finaliste in Rome, laat het toernooi schieten en zal vervangen worden door een lucky loser uit de kwalificaties. Officieel is een kuitblessure de oorzaak van deze terugtrekking, maar het lijkt meer voor de hand te liggen dat ze – na een zware week – gewoon een weekje rust wil voordat Roland Garros begint.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws