Home » Brussels Open » Brussels Open: dag 2 round up

Brussels Open: dag 2 round up

Brussels Open: dag 2 round up

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Opnieuw een zonnige dag in Brussel, maar opnieuw konden de wedstrijden niet zoals gepland beginnen. Toch werden alle wedstrijden mooi op tijd afgewerkt. Een overzicht:

Zondag werd de tweede ronde van de kwalificaties van de Brussels Open gespeeld. Oorspronkelijk waren ze gepland om in de voormiddag te starten, maar de courts hadden nog steeds last van het slechte weer. De gravel was te ‘zacht’ en gaf te veel mee, waardoor de eerste wedstrijden uiteindelijk dus toch pas na de middag gespeeld werden.

Toen er dan toch eindelijk gespeeld kon worden had de Amerikaanse Mélanie Oudin (WTA-93) geen zin om veel woorden vuil te maken aan landgenote Jeniffer Elie (WTA-358). Net als gisteren was ze oppermachtig: 6-2 en 6-1. Ook Shahar Peer (WTA-123) beperkte haar tijd op het court tot een minimum. Pliskova (WTA-101) was op geen enkel moment een partij voor de Israëlische Peer: 6-0 en 6-2. Tot slot is ook nog de wedstrijd tussen Mallory Burdette (WTA-85) en wildcard Taylor Townsend (WTA-349) nog het vermelden waard. Jonkie Townsend dreef als underdog Burdette tot het uiterste, maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen voor het eerste reekshoofd: 6-4 en 7-6 (2).

Deze drie winnaressen nemen het samen met Koehler, Zhang, Sasnovich, Vandeweghe en Putintseva maandag tegen elkaar op voor vier tickets voor de hoofdtabel. Ook een van de verliezers kunnen echter nog op de hoofdtabel geraken als lucky loser.

Nog andere dingen die u zeker moet weten:

– De loting van het dubbelspel werd vandaag uitgevoerd. Daarbij zijn het duo Mirza-Zheng aangeduid als eerste reekshoofd. Op de tabel vinden we echter ook nog een Belgische: Kirsten Flipkens. Samen met de Slowaakse Magdalena Rybarikova kreeg ze een wildcard. Zij krijgen niet de minsten tegenover hen in de eerste ronde: Kristyna Pliskova en dubbelspecialiste Liezel Huber.
– Anderzijds is alles in Brussel ook niet altijd zonneschijn (en dan doelen we niet op het weer):

“Bedankt aan de criminelen die vorige nacht in de auto van mijn coach hebben ingebroken!! En ook bedankt om mijn twee mooiste vesten te pikken! *******”

Dingen om morgen hard (of net iets minder hard) naar uit te kijken:

– Morgen start de eerste helft van de eerste ronde-partijen van de hoofdtabel. Hoog tijd dus om enthousiast te worden!
– De Belgische enkelspeelsters worden echter opgespaard voor dinsdag. Dat betekent niet dat er morgen niets te zien zal zijn. Lepchenko-Jovanovski, Stephens-Pironkova en Baltacha-Voëgele zijn maar enkele van de interessante matchen die er morgen op het programma staan.
– Ook Kirsten Flipkens komt in actie. Zij speelt namelijk haar eerste ronde van het dubbelspel.
– Maar jammer genoeg moeten we met een valse noot afsluiten: morgen wordt namelijk de volledige dag regen voorspeld. Het valt dus nog maar af te wachten hoeveel wedstrijden er effectief gespeeld zullen kunnen worden…

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws