Home » Brussels Open » Brussels Open : Dag 4 Round Up (met foto’s)

Brussels Open : Dag 4 Round Up (met foto’s)

Brussels Open : Dag 4 Round Up (met foto’s)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dinsdag zou een “Belgische” dag worden op de Brussels Open. Onze drie Belgen op de hoofdtabel (Flipkens, Wickmayer en Van Uytvanck) zouden hun eerste ronde van het enkelspel spelen. Helaas was de regen de grote spelbreker op dag 4.

Het werd een dag van wachten, wachten en nog eens wachten voor de speelsters op de Primerose. Spelen of niet ? Indoor of niet ? Dat was de hamvraag. Geen eenvoudige beslissing voor de organisatie, die rekening moet houden met tv, sponsors, en natuurlijk de speelster.

Ondertussen konden de speelsters zich laten verwennen bij OPI :

 

In de late namiddag viel de beslissing : er zouden 4 matchen gespeeld worden : Arvidsson-Peng; Zhang-Rybarikova; Stephens-Pironkova en Zheng-Burdette, vanaf 17u.

Vol goede moed trok Tennisplaza.be naar de Primerose, in de hoop toch wat tennis te kunnen zien. Bij aankomst konden we vaststellen dat er geprobeerd werd om alle courts droog te leggen, maar gezien de enorme hoeveelheid regen leek dit onbegonnen werk. Het bleef trouwens druppelen. Enkele trouwe supporters bleven hoopvol op de tribune wachten, maar ondertussen sloten de hospitality standjes reeds hun deuren, en ook de bar was leeggelopen. Enkel in de VIP-tent was er nog wat ambiance.

Rond 19u volgde dan het officiële verdikt : “no play today – tickets will be refunded”. Als tennisfan vinden we dit uiteraard zeer jammer, en we hopen dat de weergoden het toernooi en de organisatie snel wat beter gezind zijn.

Nog andere dingen die u zeker moet weten :
– Enkele speelsters stonden vandaag voor een moeilijke keuze : in Brussel blijven, of afzakken naar Parijs voor de kwalificaties van Roland Garros. Zowel Van Uytvanck, Zheng en Zhang verkozen ervoor in Brussel te blijven. Geen Belgische speelster dus in de kwalificatietabel op Roland Garros

Dingen om morgen hard (of net iets minder hard) naar uit te kijken:
– Volgens Frank Deboosere en het KMI wordt woensdag de beste dag van de week. Met een beetje geluk kunnen dus minstens de eerste ronde wedstrijden afgewerkt worden.
– Yanina Wickmayer zal wellicht voor het eerst aantreden in haar eigen ontworpen kledinglijn.
– Het programma is overvol : er wordt om 10u gestart met 7 matchen op Centre court en 8 matchen op Court 1.
– Sommige speelsters hebben een wel erg druk programma : bij winst moeten zowel Van Uytvanck als Flipkens en Wickmayer ook hun tweede ronde partij op woensdag afwerken.

Tot slot nog enkele sfeerbeelden, zelfs het atomium en de palmbomen snakten naar een beetje zon.. We hopen om snel wat actiefoto’s te kunnen posten !

Brussels Open 2013 - © Melissa Van de Wiele
P1090156
P1090145
P1090147
P1090153
Brussels Open 2013 – © Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws