Home » Brussels Open » Brussels Open: Dag 6 round up

Brussels Open: Dag 6 round up

Brussels Open: Dag 6 round up

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag 6 van de Brussels Open werd er eentje van wachten, wachten en nog meer wachten. Wanneer er dan toch eindelijk getennist kon worden werd het een slechte dag voor Kirsten Flipkens.

Tot vier keer toe werd het center court klaar gemaakt om te tennissen, enkel om het daarna terug te bedekken als bescherming voor de regen of zelfs de hagel. Uiteindelijk werd er dan toch gespeeld, al was dat niet succesvol voor Flipkens. Ze kon een comfortabele voorsprong niet verzilveren in het enkelspel en later werd ze ook nog uitgeschakeld in het dubbelspel, en dat ook na een spannende wedstrijd.

Doordat de eerste wedstrijd pas veel te laat begon, was ook al snel duidelijk dat niet alle wedstrijden gespeeld zouden kunnen worden. Naast Flipkens moest ook Robera Vinci nog haar tweede ronde afwerken. Zij won de derde set en plaatste zich zo voor de kwartfinales. Oprandi en Peng stonden al een ronde verder en plaatste zich voor de halve finale door respectievelijk Zheng (in drie sets) en Stephens (in twee sets) uit te schakelen.

Nog andere dingen die u zeker moet weten:
– Regen betekent niet dat de speelsters niets te doen hebben. Een meesterchocolatier kwam donderdag langs in Brussel en hij maakte samen met de speelsters lekkere pralines.
– Voor de fans was Twitter een goede uitlaatklep om het wachten te verzachten. Twee voorbeelden:

“Het lijkt alsof de Brussels Open een dak nodig hebben. Ik heb altijd al eens een trip naar België willen maken…”


“We hebben een foto van Kirsten Flipkens die aan het wachten is om haar wedstrijd te spelen op de Brussels Open”

Dingen om vandaag hard (of net iets minder hard) naar uit te kijken:
– Opnieuw lijkt het weer niet super te worden in Brussel…
– Gelukkig zijn er wel enkele interessante wedstrijden om naar uit te kijken. Zo is de vraag of Hampton voor de derde dag op rij kan stunten – ditmaal tegen Roberta Vinci – interessant. Ook de twee halve finales staan op het programma: Romina Oprandi vs. Shuai Peng en Lepchenko of Kanepi vs. Hampton of Vinci.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws