Home » Brussels Open » Brussels Open: Dag 7 round up

Brussels Open: Dag 7 round up

Brussels Open: Dag 7 round up

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zoals de traditie het wil tijdens de derde editie van de Brussels Open, viel ook de zevende dag wat in het water. Opnieuw werd tennis afgewisseld met regenpauzes, en opnieuw kon het volledige schema niet afgewerkt worden.

De halve finales die vrijdag gespeeld dienden te worden werden naar zaterdag verschoven. Daardoor moeten de finalisten van het enkelspel zaterdag twee keer in actie komen. De halve finales van het dubbelspel konden al wel worden afgewerkt en die finale kan zaterdag gespeeld worden.

Romina Oprandi en Shuai Peng hadden zich donderdag al geplaatst voor de halve finales, en zij kwamen vrijdag dus niet in actie. De andere twee kwartfinales werden vrijdag nog wel gespeeld. Daarin moest Varvara Lepchenko, het zevende reekshoofd, het onderspit delven tegen de Estse Kaia Kanepi, na een tiebreak in de derde set: 6-4 4-6 en 7-6 (4). De andere kwartfinale ging tussen tweede reekshoofd Roberta Vinci en Flipkens- en Wickmayer-killer Jamie Hampton. Hampton kwam alweer achter te staan, maar zoals ze dat de hele week al deed, zette ze een comeback in om de wedstrijd alsnog te winnen: 5-7 6-3 en 7-5.

In het dubbelspel staan Dabrowski en Peer, die in de halve finale de eerste reekshoofden versloeg en die eerder ook al de betere waren van Flipkens en Rybarikova, in de finale. Zij nemen het daar op tegen de tweede reekshoofden Groenefeld en Peschke, die in twee sets beter waren dan de vierde reekshoofden.

Nog andere dingen die u zeker moet weten:
– In de halve finales van het enkelspel blijft er nog welgeteld één reekshoofd over. De Chinese achtste reekshoofd Shuai Peng.
– Ook de organisatie vind het weer van de afgelopen week maar niks, en dat zet hen aan om tweets te sturen waarop de spontane reactie “no way Sherlock” is:

“We vinden het zeer jammer om te zeggen dat het weer heel, heel, heel slecht is”

Dingen om vandaag hard (of net iets minder hard) naar uit te kijken:
– Zaterdag staat er voldoende tennis op het programma. De halve finales van het enkelspel en de finales van zowel het enkel- als het dubbelspel, actie genoeg dus!
– En misschien nog wel het best van al, tijdens deze laatste dag van de Brussels Open zal het zelfs (redelijk) goed weer zijn!

“Het weer is heel goed. De finaledag zou perfect moeten zijn met twee halve finales en de finales. Veel plezier!”

“Prachtige ochtend in Brusse. Oh zonneschijn, waar was je toen ik je wou!”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws