Home » ATP » Bublik knalt naar finale in Antwerpen

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Alexander Bublik (ATP-36) heeft zich geplaatst voor de finale van de European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij rekende in twee sets af met Maximilian Marterer (ATP-127).

Derde reekshoofd Bublik ging in het openingsspelletje meteen door de opslag van zijn tegenstander. Kwalificatiespeler Marterer kreeg het kloofje niet meer gedicht en verloor de eerste set met 6-4.

(lees verder onder de post op X)

In de tweede set bood Marterer meer weerwerk, maar toch was het opnieuw Bublik die de eerste break wist te forceren. De Kazach sloeg een kloofje naar 5-3 en kreeg drie wedstrijdpunten op de opslag van de Duitser, maar kon ze niet benutten. Op eigen opslag lukte het wel voor Bublik, na 1 uur en 24 minuten stond de 6-4 en 6-4 eindstand op het scorebord.

“Ik ben erg blij om hier de finale te spelen, het gaat elke wedstrijd beter. Van Antwerpen heb ik helaas nog niet veel gezien want mijn coach wil steeds Fifa spelen. Maar het is inmiddels een goeie gewoonte geworden, dus ik ga niets wijzigen”, vertelde Bublik na afloop.

Bublik kan in Antwerpen zijn tweede titel van het seizoen veroveren, eerder dit jaar was hij de beste in Halle (Duitsland, ATP 500).