Home » ATP » Bublik met stunt naar titel in Montpelier

Bublik met stunt naar titel in Montpelier

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Kazak Alexander Bublik (ATP-35) heeft verrassend het ATP 250 toernooi van Montpelier (Hardcourt, € 490 990) op zijn naam geschreven. In de finale ging hij voorbij topreekshoofd Alexander Zverev (ATP-3).

De finale van Montpelier werd gespeeld tussen twee Alexanders. Eerste reekshoofd Zverev ging vlot zonder setverlies naar de finale. Bublik klopte tweede reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-19) en vijfde reekshoofd Filip Krajinovic (ATP-36).

In de finale zorgde Bublik opnieuw voor een stunt. In zeventig minuten klopte de Kazak Zverev met 6-4 en 6-3. Met de titel in Montpelier wint Bublik zijn eerste ATP-toernooi nadat hij eerder al vier finales verloor. Het was ook zijn eerste zege tegen een top vijfspeler. Dankzij zijn titel zal Bublik stijgen naar het nummer 31, zijn hoogste ranking tot nu toe.

Bublik was in de wolken met zijn zege: “Ik had al vier finales en in de vijfde finale win ik tegen een grootste speler. Ik serveerde en retourneerde sterk en kon mijn zenuwen goed onder controle houden.” Hij volgt onze landgenoot David Goffin (ATP-52) op die dit jaar al in de tweede ronde het onderspit moest delven.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS