Home » Geen categorie » Buikspierblessure beëindigt seizoen van Salden

Buikspierblessure beëindigt seizoen van Salden

Buikspierblessure beëindigt seizoen van Salden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het seizoen van Lara Salden (ITF-136) zit erop. Door een blessure aan een buikspier moet ze sneller dan oorspronkelijk gepland een streep onder haar seizoen zetten.

2015 was voor Salden het jaar van de doorbraak. Eind 2014 stond ze op de 986ste plaats op de juniorenranking en was ze voor het grote publiek een nobele onbekende. Daar kwam verandering in toen ze in februari in extremis een wildcard kreeg voor de kwalificaties van de Diamond Games in Antwerpen. Ze zou daar eervol in de eerste ronde verliezen, maar het zou wel de lancering van een prachtig seizoen worden. Salden zou daarna drie juniorentitels winnen en oprukken tot plaats 132.

Normaal zou Salden deze week die opmars nog proberen verder te zetten op een Grade 2-toernooi in Hongarije, maar daar stak een blessure een stokje voor. Op haar Facebookpagina laat de Belgische weten last te hebben van een lichte buikspierblessure. Toch is ze vooral ook tevreden over het afgelopen seizoen: “Ik heb een super seizoen achter de rug en een geweldig eerste jaar als prof gehad! Iedereen bedankt voor de steun!” Na de nodige rust zal Salden opnieuw beginnen trainen voor het nieuwe seizoen.

Op het Grade 2-toernooi van Hongarije komt wel nog Seppe Cuypers (ITF-177) in actie bij de jongens.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws