Home » Geen categorie » Buikspierblessure dwingt Darcis tot opgave in Cherbourg

Buikspierblessure dwingt Darcis tot opgave in Cherbourg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-105) heeft de strijd moeten staken op het Challengertoernooi van Cherbourg (€ 42 500). In het duel tegen de Fransman Maxime Teixeira (ATP-404) gaf Darcis in de tweede set op door een blessure aan de buikspieren.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de tweede ronde in Cherbourg speelde tweede reekshoofd Darcis tegen de Franse kwalificatiespeler Teixeira. Darcis en Teixeira vochten in de eerste set een spannend duel uit en in een tiebreak was de Fransman nipt met 7-5 de sterkste. In de tweede set nam onze landgenoot het voortouw en kwam hij op een 4-2-voorsprong. Bij 4-2 sloeg echter het noodlot toe en moest Darcis de strijd staken met een blessure aan de buikspieren. Het is ook nog niet bekend of Darcis’ deelname aan het Davis Cupduel tegen Zwitserland van volgende week in het gedrang komt.

Door de opgave van Darcis blijft Maxime Authom als enige Belg over in Cherbourg. Authom ging woensdag vlot naar de kwartfinale en komt vrijdag in actie tegen de Rus Konstantin Kravchuk (ATP-192).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER