Home » Geen categorie » Cagnina en Folie verdedigen Belgische kleuren in kwartfinales Binche

Cagnina en Folie verdedigen Belgische kleuren in kwartfinales Binche

Cagnina en Folie verdedigen Belgische kleuren in kwartfinales Binche

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Cagnina (ATP-301) en Alexandre Folie (ATP-424) hebben zich op het ITF-toernooi van Binche ($ 10 000) geplaatst voor de kwartfinales. Voor Jolan Cailleau (NR), Clément Geens (ATP-653) en Stijn Meulemans (ATP-1 359) zit het eerste Belgische zomertoernooi er op.

Zoals het hoort in een Belgisch toernooi, kwamen er heel wat landgenoten aan de start. Vijf daarvan wisten zich te plaatsen voor de tweede ronde, waarin er twee overleefden.

Cagnina, het eerste reekshoofd, rekende in een slopende wedstrijd af met kwalificatiespeler Botic Van de Zandschulp (ATP-1 975). De negentienjarige Nederlander maakte het Cagnina knap lastig en liet er geen twijfel over bestaan dat hij een betere ranking verdient. Cagnina kon het uiteindelijk met 6-4, 1-6 en 6-4 afmaken.

Ook Folie (foto), het derde reekshoofd, plaatste zich voor de kwartfinales. In een volledig Belgische tweede ronde stuurde hij Meulemans naar huis. Meulemans, die van de kwalificaties kwam, had in de eerste ronde ook al in de ogen gekeken van een landgenoot. Toen versloeg hij Omar Salman (ATP-836), maar voor Folie was hij toch enkele maatjes te klein. Het werd 6-2 en 6-0.

Ook voor Geens en Cailleau zit het toernooi er op. Geens werd kansloos gewipt door zesde reekshoofd Maxime Tabatroung (ATP-500): 3-6 en 0-6. Cailleau kon zijn tegenstander, achtste reekshoofd Juan Lizariturry (ATP-552), tot het uiterste drijven, maar kwam uiteindelijk net iets te kort om het af te maken: 5-7, 6-4 en 3-6.

En dus is het vrijdag aan Cagnina en Folie om de Belgische eer hoog te houden. Dat moeten ze respectievelijk tegen de Fransman Mick Lescure (ATP-549) en de Belgische Portugees Romain Barbosa (ATP-627) doen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws