Home » Geen categorie » Cagnina en Folie zetten zegereeks voort in Binche

Cagnina en Folie zetten zegereeks voort in Binche

Cagnina en Folie zetten zegereeks voort in Binche

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Cagnina (ATP-301) en Alexandre Folie (ATP-424) zijn doorgestoten naar de halve finale op het ITF-toernooi van Binche ($ 10 000, gravel). Cagnina haalde het in twee sets, terwijl Folie zich in een driesetter naar de zege knokte.

Op het eerste Belgische zomertoernooi bleven Cagnina (foto) en Folie na de tweede ronde nog als enige landgenoten over, nadat Jolan Cailleau (NR), Clément Geens (ATP-653) en Stijn Meulemans (ATP-1 359) werden uitgeschakeld. Op het gravel van Binche had eerste reekshoofd Cagnina in de tweede ronde nog drie sets nodig tegen een kwalificatiespeler maar hij kende in de kwartfinale minder problemen met zijn tegenstander. De 21-jarige Luikenaar triomfeerde met 6-4 en 6-3 tegen de Fransman Mick Lescure (ATP-549) en moet het in de halve finale opnemen tegen de Fransman Antoine Hoang (ATP-648) of de Spanjaard Juan Lizariturry (ATP-552).

Folie moest daarentegen tot het uiterste gaan in zijn match tegen de Belgische Portugees Romain Barbosa (ATP-627). Hij verloor de eerste set met 6-3 en kwam in de tweede set op een 3-1-achterstand. De 25-jarige Waal uit Charleroi mepte zich echter terug in de match en ging knap naar een 6-3-zege. In de beslissende derde set vochten Folie en Barbosa een spannend duel uit en moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Daarin was Folie de sterkste met 7-4 en schaarde zich zo bij de laatste vier. In de halve finale wacht voor hem een duel met de Duitse kwalificatiespeler Oscar Otte (ATP-914) die twee reekshoofden uit het toernooi kegelde.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws