Home » Rising Stars Tennis Tour » Cagnina en Merckx naar tweede ronde in De Haan

Cagnina en Merckx naar tweede ronde in De Haan

Cagnina en Merckx naar tweede ronde in De Haan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gisteren stonden er op het Rising Stars Tennis Tour-toernooi van De Haan ($ 10.000) acht enkelwedstrijden uit de eerste ronde op het programma. Julien Cagnina en Jonas Merckx vervoegen Laurens Verboven en Stijn Meulemans in de tweede ronde.

Negen Belgen kwamen gisteren in actie tijdens de eerste ronde. De eerste die in actie kwam was Louis Cant. Hij speelde tegen Scott Griekspoor uit Nederland, vorige week nog winnaar van het Futurestoernooi van Breda ($ 15.000). De Nederlander zette zijn goede reeks verder met een 6-1 6-2-zege tegen Cant.

Nadien was het de beurt aan Sander Gillé. Hij nam het op tegen de Fransman François-Arthur Vibert. De eerste set kende een spannend verloop en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. Daarin was Gillé de betere en haalde hij het met 7-3. Vibert bracht de stand opnieuw in evenwicht door de tweede set te winnen met 6-2. Na een strijd van bijna drie uur haalde de Fransman het uiteindelijk met 6-2 in de derde set.

Jonas Merckx zorgde voor het eerste Belgische succes van de dag. Hij haalde het vlot van de Zweed Milos Sekulic met twee maal 6-2.

Het enige Belgische duel ging tussen eerste reekshoofd Julien Cagnina (foto, links) en Rising Star Michaël Geerts (foto, rechts). Beide spelers waren aan elkaar gewaagd. De eerste set verliep gelijk op en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. In die tiebreak maakte Geerts meer fouten, waardoor Cagnina het met 7-1 haalde. Ook in de tweede set ging het gelijk op en werd het uiteindelijk 7-5 voor de 21-jarige Cagnina.

Wildcardspeler Loïc Juszczak lootte het tweede reekshoofd Sam Barry uit Ierland. De 18-jarige Juszczak moest niet onderdoen voor het tweede reekshoofd en verloor nipt met 6-4 en 7-5 van de ex-nummer 286 van de wereld.

Ook Christopher Heyman moest eveneens nipt het onderspit delven. Hij verloor met 7-5 en 6-4 van Romain Arneodo van Monaco.

Jolan Cailleau en James Junior Storme haalden het beiden niet van respectievelijk het vierde en zevende reekshoofd. Cailleau verloor met twee maal 6-2 van Maxime Tabatruong. Storme haalde in zijn eerste internationale wedstrijd sinds september nog niet zijn beste niveau en verloor met twee maal 6-0.

Het vijfde reekshoofd Henrik Sillanpaa uit Finland werd uitgeschakeld door de Fransman Yannick Thivant met 1-6 6-1 en 6-2.

De Nederlander Tallon Griekspoor was ziekjes en kon niet zijn beste tennis spelen tegen de Fransman Thomas Grinberg. Hij verloor met 6-3 en 6-2.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws