Home » Geen categorie » Cagnina en Mertens kruisen de degens in Frankrijk

Cagnina en Mertens kruisen de degens in Frankrijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Julien Cagnina (ATP-405) en Yannick Mertens (ATP-201) nemen het in de halve finales van het ITF-toernooi van Lille, de Open du Nord ($ 25 000), tegen elkaar op voor een plaatsje in de finale. In de kwartfinales won Mertens van een kwalificatiespeler terwijl Cagnina het vijfde reekshoofd naar huis stuurde.

Mertens stond in de kwartfinales tegenover Fabien Reboul (ATP-763), Fransman, kwalificatiespeler en een van de verrassingen van het toernooi. Tegen Mertens liet Reboul zien dat die kwartfinale geen toeval was. In de eerste set ging hij goed mee met het niveau van Mertens en dwong hij hem zelfs tot het uiterste. Toen het om de knikkers ging kraakte de 20-jarige Fransman echter en moest hij de set aan Mertens laten: 7-5.

Ook in de tweede set liet Reboul zich niet doen. Mertens teerde echter op zijn ervaring en panikeerde niet. Met 6-4 maakte hij de wedstrijd uit en plaatste zich zo voor de halve finales. Daarin neemt hij het op tegen Cagnina.

Cagnina had het een stuk lastiger om zich te plaatsen bij de laatste vier. Tegen vijfde reekshoofd Daniil Medvedev (ATP-281) moest hij zelfs de eerste set aan zijn tegenstander laten: 4-6. In de tweede set vocht Cagnina echter terug en met 7-5 kwam hij opnieuw helemaal in de wedstrijd. Daardoor kwamen er enkele barstjes in het verzet van Medvedev en dat was net wat Cagnina nodig had. Met 6-3 sloeg hij zijn Russische tegenstander naar huis.

Voor Cagnina en Mertens wordt het de derde ontmoeting. In 2014 won Mertens beide eerdere ontmoetingen.

Julien Cagnina - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Julien Cagnina – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS