Home » Geen categorie » Cagnina gaat voor vijfde titel in Koksijde

Cagnina gaat voor vijfde titel in Koksijde

Cagnina gaat voor vijfde titel in Koksijde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Koksijde (België, $ 15 000) heeft Julien Cagnina (ATP-400) zich geplaatst voor de finale. De Fransman Antoine Hoang (ATP-429) hield een andere Belg uit de finale.

Er zou ten minste één Belg in de finale staan van de Koksijde Men’s Trophy. Cagnina en Niels Desein (ATP-968) vochten een Belgisch duel uit in de eerste halve finale. Cagnina is in vorm en dat moest de Gentenaar geweten hebben. Na één uur en zeventien minuten stond Cagnina in de finale met 6-4 en 6-2.

Hierin neemt hij het op tegen Hoang die zich duidelijk in zijn sas voelt op Belgische bodem. Jeroen Vanneste (ATP-922) maakte het het vierde reekshoofd wel knap lastig en de stunt was nabij voor de Belg. Vanneste won de eerste manche in een tiebreak, maar moest dan het initiatief aan de Fransman laten. Na ruim tweeënhalf uur wedstrijd stonden de 7-6 (0), 3-6, 3-6 eindcijfers vast.

Het wordt de tweede ontmoeting tussen Hoang en Cagnina. De Belg won hun enige eerdere ontmoeting in 2013 in straight sets. Cagnina strijdt voor zijn vijfde (!) enkeltitel van het jaar, Hoang won vorige week het toernooi in Eupen.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws