Home » Geen categorie » Cagnina in Bahrein op een zege van tweede titel

Cagnina in Bahrein op een zege van tweede titel

Cagnina in Bahrein op een zege van tweede titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Cagnina (ATP-501) heeft zich in Bahrein geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Manama ($ 10 000). In zijn halve finale rekende hij in twee sets af met het eerste reekshoofd.

Julien Cagnina is deze week in goede doen in Bahrein, een eiland in de buurt van Qatar. Ook in de halve finale trok de jonge Belg zijn goede niveau door. Tegen het eerste reekshoofd, de Spanjaard Jordi Samper-Montana (ATP-234), kwam Cagnina nooit echt in de problemen.

Vanaf het begin van de eerste set nam Julien Cagnina de wedstrijd in handen. Hij stuurde en liet Samper-Montana alle hoeken van het veld zien. Met 6-2 vertaalde die waardeverhoudingen zich ook in de score. De tweede set was daarentegen een stuk spannender. Tot 4-4 ging het gelijk op, maar toen stak de Belg een tandje bij. Door zijn eigen servicegame vlot te pakken zette hij de Spanjaard onder druk, en die brak: 6-4.

En zo plaatste de nog maar 19-jarige Cagnina zich al voor zijn zesde ITF-finale. In die finale neemt hij het op tegen Peter Heller (ATP-679). Het Duitse achtste reekshoofd en Julien Cagnina speelden nooit eerder tegen elkaar. Mocht Cagnina winnen, dan wordt het zijn tweede toernooizege.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws