Home » Rising Stars Tennis Tour » Cagnina naar kwartfinale in De Haan

Cagnina naar kwartfinale in De Haan

Cagnina naar kwartfinale in De Haan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Cagnina (ATP-313) heeft zich gisteren geplaatst voor de kwartfinale van het Rising Stars Tennis Tour-toernooi van De Haan. Hij won in twee sets van zijn landgenoot Jonas Merckx (ATP-741).

De eerste wedstrijd van de dag ging tussen de Australiër Dayne Kelly en de Fransman Thomas Grinberg. De Australiër bevestigde nogmaals zijn goede vorm. Eerder klopte hij al onze landgenoot James Junior Storme met twee maal 6-0. Gisteren ging ook de Fransman voor de bijl. Het werd 6-2 en 6-1.

Omstreeks 12u30 is het beginnen regenen in De Haan. Eén uur later was er sprake van hevige onweersbuien, waardoor de wedstrijd tussen de Nederlander Scott Griekspoor en de Monegask Romain Arneodo moest worden stilgelegd bij 6-2 en 4-4.  De wedstrijd tussen de Ier Sam Barry en onze landgenoot Stijn Meulemans was net op tijd gedaan. Het tweede reekshoofd Barry was met 6-1 en 6-2 te sterk voor de Belg.

Omstreeks 16u30 werd de wedstrijd tussen Griekspoor en Arneodo hervat. De Nederlander had aan twee spelletjes genoeg om Arndeodo uit te schakelen: 6-2 6-4.

Het Belgisch duel tussen topreekshoofd Julien Cagnina en Jonas Merckx startte rond 17 uur. Cagnina won voor de tweede maal van Merckx: 6-3 6-4.

De laatste Belgen in het dubbelspel zijn ook uitgeschakeld. De tweede reekshoofden Sander Gillé en Jonas Merckx slaagden er niet in om de Amerikaanse tweelingbroers Hunter en Yates Johnson te verslaan. Het werd 6-2 en 7-6 (3).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws