Home » Geen categorie » Cagnina plaatst zich voor blockbuster tegen Haase

Cagnina plaatst zich voor blockbuster tegen Haase

Cagnina plaatst zich voor blockbuster tegen Haase

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Cagnina doet het uitstekend op het Challengertoernooi van La Réunion (€ 35 000). Door een makkelijke overwinning tegen het achtste reekshoofd plaatste hij zich voor de kwartfinales.

Julien Cagnina (ATP-316) ging het niet bij de deur zoeken deze week. Hij vloog namelijk helemaal naar La Réunion, een prachtig Frans eiland ten zuidenoosten van Afrika, om daar deel te nemen aan een Challengertoernooi. En daar heeft hij het blijkbaar goed naar zijn zin. Nadat hij in de eerste ronde Julien Obry (ATP-276) versloeg, wachtte hem in de tweede ronde met het achtste reekshoofd Tristan Lamasine (ATP-240) een moeilijkere taak.

En hoewel Lamasine de torenhoge favoriet was, bewees Cagnina nog maar eens dat tennis niet op papier gespeeld wordt. Meteen vanaf de start van de partij wist de Belg Lamasine bij zijn nekvel te pakken. Hij liet zijn Franse tegenstander nooit in de wedstrijd komen en met 6-2 en 6-3 zorgde hij voor een knappe stunt.

Voor die mooie overwinning krijgt Cagnina een dubbele beloning. Zo zal hij maandag voor de allereerste keer in zijn nog prille carrière de top 300 van de wereld instormen. Anderzijds wacht hem op vrijdag een mooie affiche tegen de Nederlander Robin Haase (ATP-91), het eerste reekshoofd. Het spreekt voor zich dat dit geen makkelijke match zal worden voor Cagnina. Haase, de ex-nummer 33 van de wereld, staat momenteel namenlijk nog steeds stevig in de top 100 en probeert op de Challengers terug wat vertrouwen op te doen na enkele tegenvallende resultaten op de ATP-tour. Voor Cagnina en Haase wordt het het eerste onderlinge duel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws