Home » Geen categorie » Cagnina stunt in Cortina tegen ex-nummer 25

Cagnina stunt in Cortina tegen ex-nummer 25

Cagnina stunt in Cortina tegen ex-nummer 25

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Cagnina (ATP-286) heeft zich verrassend geplaatst voor de tweede ronde van het Challengertoernooi van Cortina in Italië (€ 42 500, gravel). Hij versloeg de ervaren Italiaan Filippo Volandri (ATP-185).

De 21-jarige Cagnina is de laatste weken goed op dreef. Zo won hij de Rising Startoernooien van De Haan en Duinbergen en bereikte hij vorige week nog de finale in Westende. Deze week is de Waal actief op het Challengercircuit in het Italiaanse Cortina.

Op het Italiaanse graveltoernooi stond Cagnina in de eerste ronde voor een moeilijke taak. Hij speelde tegen de 33-jarige Italiaanse Volandri die honderd plaatsen hoger op de ATP-ranking staat en in 2007 nog het nummer 25 van de wereld was. Onze landgenoot verloor de eerste set met 6-4 maar knokte zich daarna knap terug in de match. Met een sterk eerste opslagpercentage van 72 procent won hij de tweede set met 7-5. In de beslissende derde set ging Cagnina verder op zijn elan en maakte hij de match met 6-3 af na een partij van bijna twee uur en dertig minuten. In de tweede ronde komt Cagnina opnieuw een hoger gerangschikte Italiaan tegen. Hij moet spelen tegen zevende reekshoofd Andrea Arnaboldi (ATP-160).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws