Home » Geen categorie » Cagnina verslaat 200 plaatsen hoger gerangschikte Fransman

Cagnina verslaat 200 plaatsen hoger gerangschikte Fransman

Cagnina verslaat 200 plaatsen hoger gerangschikte Fransman

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Cagnina heeft in Heraklion, Griekenland ($ 10 000), voor een stuntje gezorgd. In de eerste ronde versloeg qualifier Cagnina namelijk de Fransman Mathieu Rodrigues die meer dan 200 plaatsen hoger op de ranglijst staat dan de Belg.

Julien Cagnina (ATP-734) had zich als eerste reekshoofd in de kwalificaties redelijk vlot geplaatst voor de hoofdtabel, maar op die hoofdtabel wachtte hem natuurlijk heel wat grotere klippen. Om te beginnen was er in de eerste ronde de Fransman Mathieu Rodrigues (ATP-504). Het spreekt voor zich dat Cagnina niet als favoriet startte op het Griekse hardcourt.

En dat werd ook in de eerste set duidelijk. Met twee games moest de 18-jarige Belg tevreden zijn: 2-6. In de tweede set kon Cagnina echter beter gelijke tred houden met Rodrigues. Het rankingverschil was plots helemaal verdwenen en beide mannen hielden elkaar in evenwicht. Maar net op het moment dat het er echt toe deed, was het de Belg die nog een extra tandje kon bijsteken. Met een late break vermeed hij een tiebreak en dwong hij een derde en beslissende set af: 7-5.

In die derde set was het eigenlijk hetzelfde verhaal. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd en gaven geen strobreed toe. Uiteindelijk moest de wedstrijd dan ook beslist worden in een tiebreak. En die tiebreak werd even spannend als de twee laatste sets. Maar uiteindelijk was het wel Cagnina die de tiebreak met het kleinste verschil op zijn naam schreef: 7-5.

En zo staat Julien Cagnina in de tweede ronde. Daar wacht hij op een duel met de Serviër Marko Djokovic (ATP-647) – broer van – of de Griek Theodoros Angelinos (ATP-385), het vijfde reekshoofd. Ook in het dubbelspel treedt Cagnina aan. Aan de zijde van Constantin Belot neemt hij het op tegen een Grieks duo dat een wildcard kreeg van de organisatie.

Ten slotte staat ook Kimmer Coppejans (ATP-615) nog op de tabellen in Griekenland. In de eerste ronde moet Coppejans het opnemen tegen de Brit Marcus Willis (ATP-560), terwijl hij het aan de zijde van de Fransman Gregoire Barrere in het dubbelspel opneemt tegen een Frans duo. Sander Gille (ATP-1953), Sam De Paepe (N.R.), Christopher Heyman (N.R.) en James Junior Storme (ATP-1968) werden eerder al in de kwalificaties uitgeschakeld.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws