Home » Geen categorie » Cagnina vlotjes naar tweede ronde in Glasgow

Cagnina vlotjes naar tweede ronde in Glasgow

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Julien Cagnina (ITF-417) is zijn eerste toernooi van 2016 goed begonnen. Hij plaatste zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde van het Futures-toernooi van Groot-Brittannië ($10 000, Glasgow).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 21-jarige Luikenaar speelde eind oktober zijn laatste officiële toernooi van het jaar. Het nieuwe tennisseizoen trapt hij nu af op de Aegon GB Pro-Series in Glasgow. Op dit Schotse kampioenschap stond Cagnina rechtstreeks op de hoofdtabel.

In de eerste ronde nam hij het op tegen de Poolse Andriej Kapas (ITF-443). De twee keken elkaar nooit eerder in de ogen. Beide jongemannen zijn aan elkaar gewaagd in de eerste set. Uiteindelijk is het Cagnina die de tie break met 7-5 naar zich toe weet te trekken. Voor Kapas, die vijf jaar ouder is dan onze landgenoot, lijkt de tweede set er net te veel aan. Met 6-1 walst Cagnina over de Pool en bemachtigt zo een ticket voor de tweede ronde.

Daarin neemt hij het op tegen het tweede reekshoofd, Maxime Teixeira (ITF-333) uit Frankrijk. Het wordt hun eerste onderling e duel. In het dubbelspel treedt Cagnina aan met de Nederlander Scott Griekspoor (ITF-D 809), die gecoacht wordt door niemand minder dan Kristof Vliegen.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS